Nytt tak?

2020

Viste du at her i Bergen kommer det nesten 3000mm nedbør i løpet av et normalår? Det er ganske mye nedbør det... (det sagt, ingenting er vakrere enn Bergen i såvel solskinn som piskende regn)! Uansett, taket ditt må være tett. Det er ingen overdrivelse å si at taket nok er den viktigste bygningsdelen på ethvert hus. Dette er den tungtselgende årsaken naturligvis - du kan ikke ha et tak som er lekk. Den andre siden av det er estetisk - et nytt, skinnende tak er utrolig vakkert å se på, og det gir et mektig totalinntrykk. Om det er ene eller andre utgangspunktet som driver deg, så kan du trøste deg med at en investering i ditt eget tak aldri er dårlig!


Det er noe helt spesielt ved å få lov til å sende folkene våre opp på byens tak. Du trer liksom inn i en litt ny verden. Og noen av de vakreste bransjeøyeblikkene opplever vi der oppe - i all slags vær! Hurtighet er viktig når du jobber med tak - av åpenbare årsaker. Vi sørger derfor alltid for å plassere riktig og tilstrekkelig team på takjobbene vi utfører, med et godt støtteapparat rundt. Det sikrer korrekt fremdrift, og at rette tingene er på plass til rett tid.

Vårt beste råd hva angår takskift er å ikke vente for lenge! Du får gjerne en følelse av når taket ditt begynner å be om et lite løft. Velger du å overhøre følelsen for lenge, vil hun gi deg klar beskjed når det omsider blir vått. Da kan det derimot bli litt lei stemning, og det kan også bli litt skader. Så når du kjenner følelsen kommer snikende - ta kontakt! Vi kan raskt avdekke hvor du er i takets levesykel. En visuell befaring bringer oss langt på vei, gjerne støttet opp av en innvendig kontroll av loftsarealene dersom de er tilgjenngelige. Vi har moderne og avanserte droner som vi aktivt bruker til takinspeksjoner, renne-kontroller, beslagskontroll m.m. Dette er en meget rimelig, men god løsning hva angår å få en statusvurdering av nettopp ditt tak.

Et takskift kan naturligvis være mindre og mer kostbart. Dette vil til en viss grad avhenge av fundamentale forhold ved ditt tak - som størrelse, type tak, pustende/ikke-pustende takduk, takvinduer m.m. Men det vil også påvirkes av hvor omfattende tilleggsvalg du gjør; skal det være trykkimpregnerte lekter eller vanlige lekter? Skal alle renner og nedløp skiftes samtidig? Blikk og beslag byttes ut? Skal du ha betongtakstein eller mer kostbar teglstein, glassert ikke glassert osv. Valgene er mange, og det er derfor også her viktig å være klar over hva som er inkludert og ikke inkludert i et tilbud. Et normalt tak på rundt 180 kvadratmeter vil for oss kunne variere fra kr. 150.000,- - 450.000,- i byggekost. Du  gjør derfor lurt i å sette deg godt inn i hva og hvordan vi kan bygge for å få nettopp ditt takprosjekt godt i mål!